Gemeubelde studio te huur in Antwerpen

Verhuis je tijdelijk alleen of met jouw gezin naar Antwerpen omwille van je werk? Ben je op zoek naar een woonplaats voor je werknemers? Wil je graag als student een eigen plekje gedurende je studieperiode? Of kan je, om welke reden dan ook, je eigen woning niet betrekken? Dan kan het huren van een gemeubelde studio in Antwerpen de oplossing voor jou zijn. Een plek waar je je volledig thuis voelt.

Moderne gemeubelde studio te huur

Huren van een gemeubelde studio

Zoek je naar een studio te huur in Anwerpen? Een studio is het type woning, ideaal voor mensen die niet vaak thuis zijn. Het is vrij compact, maar erg gezellig en gemakkelijk in onderhoud vanwege de grootte. Het is een appartement waarbij het slaap- en woongedeelte in dezelfde kamer worden ondergebracht. De badkamer en het toilet zijn in een andere ruimte terug te vinden. We kunnen dus stellen dat een studio geen erg grootte woonoppervlakte heeft, maar overzichtelijk is ingericht. Bij een gemeubelde studio zijn de meubels al voorzien, en hoef je deze als huurder dus niet zelf te kopen. De prijs-kwaliteitsverhouding ligt hier over het algemeen dus erg goed.

Wonen in de stad Antwerpen

Een bruisende en dynamische stad dat heel wat harten doet smelten. Zowel studenten, jonge gezinnen, oudere mensen, als expats kunnen zich hier naar harte lust vermaken. Een gezellige stad met veel cultuur, bezienswaardigheden en vrijetijdsmogelijkheden. Daarnaast beschikt Antwerpen over één van de grootste Europese havens. De stad is centraal gelegen, met de thalys bereik je Parijs al in enkele uren, terwijl je met de wagen Gent en Brussel makkelijk bereikt binnen een uur.

Gemeubelde studio huren in Antwerpen als expat

Antwerpen is een grote stad dat erg veel buitenlandse werknemers aantrekt, voornamelijk door de Haven van Antwerpen. Ook andere grote internationale bedrijven die gevestigd zijn in Antwerpen, laten regelmatig hun werknemers hier een bepaalde tijd verblijven. Gedurende deze periode zal de werknemer alleen, of met zijn gezin, zich ergens huisvesten. Dit kan op hotel, maar ook in een huurstudio.

Studio als korte termijn verblijf in Antwerpen

Een hotelkamer voelt voor velen aan als vakantie, maar nooit echt als een eigen plek. Een echt thuisgevoel zal je hier niet snel ervaren. Daarom opteren veel expats voor het huren van een studio in Antwerpen op korte termijn, als ze beslissen een langere tijd van huis weg te blijven. Dit biedt de nodige privacy en comfort.

Inrichting gemeubelde studios

Wanneer je als expat ergens te werk wordt gesteld voor een bepaalde periode is het niet de bedoeling om telkens een volledig nieuwe huisinrichting te bekostigen. Zowel het bedrijf waarvoor je werkt, als jezelf, zien dit waarschijnlijk niet zitten. Bij het huren van een gemeubelde studio wordt dit probleem opgelost. Studio’s die verhuurd worden aan expats worden steeds met de meeste zorg ingericht en zijn voorzien van alle meubels die je nodig hebt om je helemaal thuis te doen voelen. Afhankelijk van de studio die je hebt uitgekozen kan het aanbod aan producten en diensten variëren. Men voorziet onder andere een volledig uitgeruste keuken met huisraad, een eettafel met stoelen, een bank, een kledingkast en een bed. Ook internetverbinding, bedlinnen, een wasmachine of een gemeenschappelijke wasplaats zijn aanwezig.

Type huurcontracten

Betrek je als expat een gemeubelde studio, dan zal dit voor de aangegeven periode jouw hoofdverblijfplaats zijn. Dit wil zeggen dat de woninghuurwet van toepassing is. Er zal een huurcontract worden opgesteld waarbij de prijs, de partijen, de duur, de waarborg, en andere afspraken worden vastgelegd.

Opzegmogelijkheden

Je opzegmogelijkheden hangen af van het type huurcontract dat wordt afgesloten. Zo kan je ervoor kiezen een huurcontract af te sluiten van lange of korte duur.

Lange duur

Als huurder kan je het huurcontract altijd beëindigen en hoef je de reden hiervan niet mee te delen aan de verhuurder. Let er wel steeds op dat je een opzegtermijn van 3 maanden handhaaft. Laat steeds per aangetekend schrijven weten dat je beslist hebt om de studio te verlaten. Kies je ervoor dit te doen gedurende de eerste 3 jaar van de huurovereenkomst, dan zal je niet alleen rekening dienen te houden met een opzegtermijn van 3 maanden, maar ook met een bijkomende opzegvergoeding. Vertrek je gedurende het eerste jaar van de overeenkomst, dan ben je een schadevergoeding schuldig van 3 maanden huur. Vertrek je in het tweede jaar, dan zal de schadevergoeding 2 maanden huur bedragen. Beslis je het derde jaar te vertrekken, dan bedraagt de schadevergoeding nog 1 maand huur. Denk dus steeds goed na vooraleer je beslist de studio te verlaten. Gedurende de eerste 3 jaar kunnen de kosten erg oplopen.

Korte duur

Ook bij een huurovereenkomst van 3 jaar of korter kan je als huurder de overeenkomst voortijdig opzeggen, mits aangetekend de verhuurder hiervan in kennis te stellen. Opnieuw zal er een opzegtermijn van 3 maanden nageleefd moeten worden. Ook in deze situatie zal je als huurder rekening moeten houden met een bijkomende schadevergoeding. Beslis je in het eerste jaar van de overeenkomst de studio te verlaten, dan zal de schadevergoeding 1,5 maand huur bedragen. Vertrek je in het tweede jaar, dan zal deze nog 1 maand huur bedragen. Besluit je het derde jaar vroegtijdig te vertrekken, dan bedraagt de schadevergoeding nog een halve maand huur.
Het lijkt aangewezen om van te voren goed na te gaan hoelang je als expat aan het werk zal gaan. Sluit dan voor deze periode een huurovereenkomst af, zodat je geen bijkomende kosten betaalt. Dit kan perfect met een huurovereenkomst van korte duur (huren op korte termijn).

Gemeubelde studio huren in Antwerpen als student

De stad Antwerpen is een bekende universiteitsstad, rijk aan heel wat hogescholen en universiteiten. Je kan er tal van opleidingen volgen. Zowel binnen-als buitenlandse studenten kiezen er ieder jaar opnieuw voor om hier hun studieperiode door te brengen. Voor velen is het dan ook onhaalbaar om telkens op en neer te reizen van de ouderlijke woning naar school. Een studentenkot huren lijkt voor deze jongvolwassenen een logische optie. Een kot kan je zowel met of zonder meubels huren, afhankelijk van jouw voorkeur. Heb je niet al te veel luxe nodig, dan kan je ook opteren om een kamer te huren.

Type huurcontract

Huurcontracten bij studentenwoningen worden niet opgenomen onder de woninghuurwet. Hiervoor gelden andere richtlijnen. Je gaat een overeenkomst aan tussen jou en de verhuurder, en dit voor een vooraf afgesproken periode. De huurprijs en huurlasten worden opgenomen in het contract. De huurlasten mogen enkel je eigen verbruik van water, elektriciteit, gas en telecommunicatie bevatten. Als huurder zal je een huurwaarborg betalen die ten hoogste 2 maanden huur omvat, dit mag nooit cash betaalt worden. Verder zal er bij de start van de huurovereenkomst en het einde, een plaatsbeschrijving opgemaakt worden. Hierin wordt de volledige studio beschreven. Alle materialen, meubilair en eventuele beschadigingen worden grondig opgenomen in de documenten. Beide exemplaren worden bij het einde van de huurperiode naast elkaar gelegd en vergeleken. Blijkt hieruit dat er schade tot stand kwam gedurende jouw huurtermijn, dan zal de kost hiervan worden afgetrokken van jouw betaalde huurwaarborg. Let er dus steeds goed op dat je de studio en het meubilair met de meeste zorg behandeld, zodat je achteraf niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Het huurcontract en de intredende plaatsbeschrijving zullen door de verhuurder geregistreerd moeten worden.

Opzegmogelijkheden

De huurovereenkomst eindigt automatisch op de einddatum van het contract. Een opzeg is bij dit type overeenkomst niet nodig. Wens je door bepaalde omstandigheden voortijdig de studio te verlaten? Dan ben je in de mogelijkheid de overeenkomst vroegtijdig op te zeggen.

Voor de start van de overeenkomst

Maak je de beslissing om toch niet te gaan studeren, of om thuis te blijven wonen gedurende je studieperiode? Dan kan je de huurovereenkomst vroegtijdig opzeggen. Doe je dit 3 maanden voor de startdatum, hoef je geen schadevergoeding te betalen en is het kosteloos. Zeg je de huurovereenkomst minder dan 3 maanden voor de startdatum op, dan zal je een opzegvergoeding van 2 maanden huur dienen te betalen.

Bij de stopzetting van de studie

Heb je gedurende je huurperiode beslist om jouw studies stop te zetten, dan wil je de studio uiteraard niet blijven huren voor de ganse huurperiode die nog rest. Je kan, mits een opzegtermijn van 2 maanden, de huurovereenkomst stopzetten.

Gemeubelde studio huren in Antwerpen als particulier

Ben je tijdelijk of voor langere termijn op zoek naar een gemeubelde studio, en wens je geen extra geld te besteden aan je huisinrichting en meubels, dan kan het huren van een gemeubelde studio de oplossing zijn. Je hoeft geen extra kosten te maken, waardoor je je kan focussen op de huurprijs en de maandelijkse lasten.

Gezien het feit dat je de studio betrekt als hoofdverblijfplaats, zal hier de woninghuurwet van toepassing zijn. Zoals bij een expat heb je de keuze tussen een huurovereenkomst van korte en lange duur. Ook de opzegmogelijkheden zijn hetzelfde.

Gemeubelde studio te huur in Antwerpen rond 300 euro

Als je goed zoekt, dan kan je een gemeubelde studio als studentenkot in Antwerpen al huren vanaf 340 euro per maand, afhankelijk van de locatie. Voor studenten is het erg belangrijk om een studentenkot te vinden dat niet al te prijzig is. Over het algemeen liggen de huurprijzen voor particulieren en expats iets hoger. Gemiddeld kan je stellen dat een gemeubelde studio zo’n 450 euro per maand kost. Het centrum van Antwerpen is over het algemeen duurder. Ben je op zoek naar een iets goedkopere regio? Neem dan eens een kijkje op Linkeroever (2050), Borgerhout (2140), Merksem (2170) of Deurne (2100).